Acquisitie workshop 1

Voor de 1ste workshop acquisitie gebruiken we onderstaande PowerPoint (Hier in PDF).

Deze workshop is bedoeld ter voorbereiding op het acquireren van een adoptiebedrijf.

Voorwaarden adoptiebedrijf
Voor het optimaal functioneren van de student bij het adoptiebedrijf is het noodzakelijk dat het adoptiebedrijf aan een aantal voorwaarden voldoet:

– Het adoptiebedrijf moet multidisciplinair zijn. Dat wil zeggen dat er diverse gebieden moeten zijn waar de student mee kan kijken en leren. Zo moet de student bijvoorbeeld op administratief gebied aan de slag kunnen en ook wat betreft inkoop kennis opdoen. Kennis en ervaring moet dus op meerdere gebieden geboden worden.

– De adoptiebegeleider moet in staat zijn de student op Hbo-niveau te begeleiden. De begeleider heeft kennis op Hbo-niveau of heeft vaardigheden opgedaan waardoor op Hbo-niveau kennis wordt geboden.

– Het is niet wenselijk dat het adoptiebedrijf gerund wordt door familie, vrienden of kennissen van de student. Daarnaast is het ook niet wenselijk dat de adoptiebegeleider een familielid, vriend of kennis is.

– Bij het adoptiebedrijf moeten voldoende bedrijfsactiviteiten verricht kunnen worden. De student moet hierbij afwisselende werkzaamheden kunnen verrichten waardoor de student zich kan ontwikkelen op Hbo-niveau.

– De adoptiebegeleider moet frequent op de adoptiedag aanwezig zijn en daarbij voldoende tijd hebben om de student te kunnen begeleiden.

– Er moet voldoende speelruimte aanwezig zijn binnen het adoptiebedrijf in relatie tot de beoordelingsgebieden; Verkopen, inkopen, verbeteren, administreren, communiceren en organiseren. Dat wil zeggen dat de student bijvoorbeeld mee kan met de accountmanager of naar een congres. Tevens moet de student voldoende medewerking worden verleend om inzage te krijgen in de bedrijfsvoering.

Dit bericht is geplaatst in P-fase. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.