Hoofdvraag en deelvragen

Hoofdvraag en Deelvraag Social Media in het onderwijs

Inleiding:

Het honoursprogramma Excelleren = Ondernemen van het Saxion Academie Bedrijfskunde & Ondernemen trekt studenten aan die extra prestaties willen leveren om in de toekomst succesvol te kunnen ondernemen. Op dit moment zijn er 9 studenten actief en een even groot aantal coaches aangevuld met een docenten team dat op afroep beschikbaar is of ingepland wordt naar mate de leervorderingen plaatsvinden.

De studenten van het honoursprogramma zijn afkomstig van diverse opleidingen en erg gemotiveerd om van de studie een succes te maken. De coaches en docenten zijn werkzaam op de locaties Deventer en Enschede van Saxion.

Het competentieprofiel van de honoursstudent heeft als basis de competenties van de opleiding Small Business van Saxion Hogescholen, aangevuld met extra honourscompetenties en een set competenties die gericht zijn op het in kaart brengen en het benutten van het zakelijke netwerk.

Probleemstelling:

Het honoursprogramma Excelleren = Ondernemen is een nieuwe drie jarige cursus van de Academie Bedrijfskunde & Ondernemen. De  vraag is in hoeverre er sociale media ingezet kan worden om de studenten op een leukere en effectievere manier te laten werken aan hun competenties. Kunnen we in de toekomst met behulp van Sociale Media een vereiste kennissendossier aan het programma toevoegen?

Hoofdvraag:

  1.  Zou sociale media een positieve invloed kunnen hebben op de competentieontwikkeling van de studenten van het honoursprogramma?

Deelvragen:

  1. Welke competenties worden er gehanteerd in het honoursprogramma?
  2. Welke vormen van Sociale Media kennen we?
  3. Welk Sociale Media kanaal is interessant om in te zetten in het onderwijs?
  4. Hoe laten de huidige studenten zich inspireren?
  5. Welke Competenties lenen zich om te ontwikkelen met behulp van Sociale Media?
  6. Welke verwachtingen mogen we hebben van de studenten, coaches en het docententeam?
  7. Is het mogelijk om naast een kennisdossier ook een kennissendossier te ontwikkelen door gebruik te maken van Sociale Media?

 

Dit bericht is geplaatst in Master Leren & Innoveren en getagd. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.