Vakantie 2011

Over een paar dagen zitten we alweer in 2011. Om je in de sombere koude tijd weer te verheugen op de zon gaan veel mensen op zoek naar een bestemming voor de zomervakantie. In meer dan 80 landen is homoseksualiteit strafbaar. ¬†Waar homoseksualiteit wordt getolereerd is het ook beter gesteld met de rechten van de vrouw. Mocht men naar een land op vakantie willen gaan, kijk dan eerst even wat je wilt doen en zoek dan een land uit waar mensen niet vervolgd worden om hun geaardheid. Duiken kun je prachtig op de Antillen, hier hoef je niet voor naar Egypte. Brazili√ę heeft zo veel natuur wat vergelijkbaar is met anti gay gebieden in Afrika. Laat een ieder zijn wie ze willen zijn en beleef dat in een land met de activiteiten die jij zoekt, zonder onderdrukking!

Krijg van een Twitteraar nog een aanvulling. In Idaho, Amerika, is het ook verboden gay te zijn. In het wetboek staat daar dat men hiervoor in het gevang kan komen. Verder vond ik nog aardige artikelen op www.amnesty.com. Ook een tip om daar ff te kijken als je twijfelt over het land van bestemming. Algemene oproep, reis bewust !!!!!!!

Dit bericht is geplaatst in Overweging. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Vakantie 2011

  1. Beste Marco, mijn complimenten voor je artikel; duidelijk en goed onderbouwd. Een kanttekening van mijn kant. Ik ben in grote delen van Amerika geweest, waaronder Idaho, maar in meer staten waar homoseksualiteit weliswaar niet illegaal is maar ze nou ook weer niet staan te juichen. Echter in al die staten, inclusief in Idaho, hebben wij nooit een geheim gemaakt van onze relatie en altijd werden/worden we overal vriendelijk behandeld en nooit heb ik me daar onveilig gevoeld. En dat is in Nederland, waar homoseksuelen gelijke rechten hebben, helaas wel eens anders. En dan bedoel ik vooral sommige autochtone groepen in ons mooie en bijzondere land.